Utbrettkylling med urter

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Litt ekstra arbeid med kyllingen før den legges i stekeovnen gir den kortere steketid og gjør den lettere å servere. Smør, chili, urter og hvitløk under skinnet gir god smak.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 1 stk kylling (ca. 1000 g)
  • 1 stk rød chili
  • 3 ss hakket frisk timian , evt. oregano, basilikum, rosmarin

Slik gjør du

  1. Legg kyllingen på en skjærfjøl med brystet opp. Skjær langs og gjennom det myke brystbenet og dra det forsiktig ut. Brett ut kyllingen slik at hele skinnsiden vender opp med lår og bryst, og innsiden av kyllingen ligger ned mot fjølen.
  2. Bland sammen smør, chili, urter og hvitløk. Løsne forsiktig skinnet på brystet og fordel smøret under skinnet. Krydre godt med salt og pepper både på skinnsiden og under. Legg cherrytomater og løk rundt kyllingen.
  3. Flytt kyllingen over i en ildfast form og sett den midt i ovnen på 200 °C i 1 time, eller til det kommer blank saft når du stikker i den tykkeste delen av låret med en skap kniv.

Server kyllingen med cherrytomater, løk og den gode kraften som har dannet seg i bunnen av formen. Godt brød eller kokt ris er godt til. 

Skal du grille kylling, er også det enklere om den er utbrettet. Det kan være lurt å stikke lange grillspydgjennom hele kyllingen. Det gjør det enklere å snu den under grillingen.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.