Svinefilet i baconsnurr

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Svinefilet er populær mat på grillen. Her har vi surret fileten inn med bacon og servert den med grillede ferskener, persille og pepperyoghurt. 

Ingredienser

  • 800 g indrefilet av svin
  • 280 g bacon
  • 1 ss olje til pensling

Grillede ferskener:

  • 4 stk fersken
  • 2 ss honning
  • 1 bunt bladpersille

Yoghurtdressing:

  • 3 dl yoghurt
  • 2 ts kvernet pepper
Vis næringsinnhold
Energi
489kcal
Fett
32.6g
Protein
48.5g
Karbohydrater
0.4g
Jern
1.7mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Surr bacon tett rundt hele svinefileten, og bind det fast med hyssing eller små tannpirkere.
  2. Pensle fileten, og grill den i 15 -20 minutter på middels varme. Bruker du steketermometer er fileten medium stekt når termometeret viser 65 °C og gjennomstekt ved 70 °C. Husk å snu den ofte.
  3. Del ferskener i to og fjern kjernen. Legg frukten på grillen og grill dem til de har fått en fin farge på begge sider. Legg ferskenene til siden og hell over honning.
  4. Bland sammen yoghurt og pepper til dressing.

Server svinefileten med grillet fersken, bladpersille og pepperyoghurt.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.