Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pølse med eple- og rødbetsalsa

Pølse med eple- og rødbetsalsa

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. krydderpølse eller annen pølse
  • 4 stk. pølsebrød , gjerne hjemmelagde

Eple- og rødbetsalsa:

  • 100 g syltede rødbeter
  • 2 stk. stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk. grønt eple
  • 3 stk. vårløk
  • 2 ss finhakket frisk persille
  • 1 båt revet hvitløk
  • saft og skall av 0,5 stk. sitron
  • 1 dl alfalfaspirer eller andre spirer
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Snadderpølse med fargerikt og sunt tilbehør! Her har vi toppet pølsa med en salsa av eple, selleri og syltede rødbeter. Frisk og godt!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. krydderpølse eller annen pølse
  • 4 stk. pølsebrød , gjerne hjemmelagde

Eple- og rødbetsalsa:

  • 100 g syltede rødbeter
  • 2 stk. stilkselleri (stangselleri)
  • 1 stk. grønt eple
  • 3 stk. vårløk
  • 2 ss finhakket frisk persille
  • 1 båt revet hvitløk
  • saft og skall av 0,5 stk. sitron
  • 1 dl alfalfaspirer eller andre spirer

Slik gjør du

  1. Kutt rødbete, stilkselleri og eple i små terninger og vårløk i tynne skiver. Ha alt  i en bolle sammen med finhakket persille og revet hvitløk. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  2. Skjær små skråsnitt på hver side av pølsene, da unngår du at de sprekker. Legg pølser på grillen og grill til de er pent gyllne rundt det hele, 2-3 minutter. Pølsene kan også stekes i en grillpanne eller vanlig stekepanne. 
  3. Varm pølsebrød og smør på kremost.

Anrett de varme pølsene i pølsebrødene, topp med eple- og rødbetsalat. Dryss over friske spirer ved servering. 

Lyst til å lage dine egne pølser og pølsebrød? Her finner du grunnoppskriften på hjemmelagde pølser og pølsebrød.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Hjemmelagde pølser

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB11 20.04.2024 07:17:49