Lagre

Ingredienser

  • 0,5 stk. frisk ananas
  • 1 ts olje til pensling
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 stk. finhakket rød chili

  • 1 pk aspargesbønner
  • 1 stk. rødløk
  • 0,5 stk. brokkoli
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 8 dl kokt basmatiris
  • 1 ts olje til steking
  • 2 stk. egg
  • 0,5 pk grovhakkede cashewnøtter
Del

Stekt ris med ananas

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Stekt ris er perfekt som middagsmat på en hverdag, særlig om man har ris til overs fra en annen middag. I risen har man rett og slett det man skulle ha for hånden. I denne har vi brokkoli, aspargesbønner, rødløk og cashewnøtter. Dette er en gjenoppskrift som hører sammen med Kyllingwok i hoisinsaus.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Lagre

Ingredienser

  • 0,5 stk. frisk ananas
  • 1 ts olje til pensling
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 stk. finhakket rød chili

  • 1 pk aspargesbønner
  • 1 stk. rødløk
  • 0,5 stk. brokkoli
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 8 dl kokt basmatiris
  • 1 ts olje til steking
  • 2 stk. egg
  • 0,5 pk grovhakkede cashewnøtter

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovnen til 160 °C.

2. Skrell ananas og skjær den i skiver. Legg skivene utover på et bakepapirkledd stekebrett. Pensle med olje, krydre med salt og pepper og dryss over chiliflak. Stekes i ovn i 15 minutter.

3. Skjær aspargesbønner, og rødløk i små biter. Skjær brokkoli i små buketter.

4. Fres hvitløk i en varm wok eller stor stekepanne. Ha i grønnsaker og stek i et par minutter.

5. Ha i ris og stek videre til risen har fått en litt gyllen farge.

Det er viktig at risen du bruker i denne retten er helt avkjølt. Hvis ikke kan stekt ris fort bli grøtete i konsistensen.

6. Dra risblandingen ut til sidene av stekepannen slik at du får et lite hull i midten. Ha i litt olje og knekk egg i midten av pannen. Rør eggene godt sammen slik at de blander seg og blir lik eggerøre etterhvert som de stivner. Når eggene har stivnet, vend dem sammen med risen. 

Server den stekte risen med ananasskivene og grovhakkede cashewnøtter.

Kokt ris og pasta kan inneholde bakteriesporer av bacillus cereus som overlever i høy temperatur. Når temperaturen synker, vil bakteriesporene spire og begynne å formere seg. Disse bakteriene vil kunne produsere giftstoffer som verken lukter eller smaker, og som ikke forsvinner ved oppvarming. Når bakteriene har fått formere seg lenge nok, vil giftstoffene kunne føre til alvorlig matforgiftning og i verste fall død. Om ris og pasta blir tatt vare på riktig måte, er det ingenting i veien for å spise restene seinere. Avkjøl helt og sett restene i kjøleskapet. Da vil det være helt trygt å varme dem opp neste dag. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant