Ramsløkpuré

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Akkurat når varmen begynner å få tak er det ramsløktid. Denne ville løkplanten med markant smak kan dekke hele skogbunnen der den trives, og da er det bare å skynde seg ut og sanke! Ramsløkpureen tar vare på den gode ramsløksmaken i mange måneder.

Ingredienser

  • 12 kg blader av ramsløk
  • 2 ts salt
  • 212 dl rapsolje

Slik gjør du

  1. Skyll av ramsløkbladene og tørk dem godt. Kutt vekk evt grove stilker og grovkutt bladene.
  2. Kjør alle ingrediensene i hurtigmikser eller med stavmikser til en jevn purè. Tilsett mer olje om du vil bruke puréen som dressing.
  3. Hell på glass og skru på tette lokk. Oppbevar kaldt. Kan også fryses.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.