Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Råkrem med frosne bær og kakekrønsj

Råkrem med frosne bær og kakekrønsj

Ingredienser

porsjoner
  • 3 stk. eggeplomme
  • 3 ss sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 150 g sandkake eller serinakaker
  • 50 g mandelflak
  • 0,5 ss smør
  • 250 g frossen bærblanding (vi har brukt bringebær og blåbær
  • 2 stilker frisk mynte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 664 kcal
Fett 52 g
Protein 10 g
Karbohydrater 36 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Trenger du tips til en rask dessert? Med fløte og egg i huset lager du denne desserten i løpet av få minutter! Presenter den som «varm is med kalde bær». Garantert suksess.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 3 stk. eggeplomme
  • 3 ss sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 150 g sandkake eller serinakaker
  • 50 g mandelflak
  • 0,5 ss smør
  • 250 g frossen bærblanding (vi har brukt bringebær og blåbær
  • 2 stilker frisk mynte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 664 kcal
Fett 52 g
Protein 10 g
Karbohydrater 36 g

Slik gjør du

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  2. Stivpisk kremfløte og vend den forsiktig inn i eggedosisen.
  3. Knus kakene med hendene og bland dem med mandelflak i en stekepanne. Ha i smør og stek til smuler og mandler har en fin, gyllen farge. Hell over i en skål og avkjøl.
  4. Ha råkremen i en vid skål og legg bærene oppå. Dryss over kakekrønsjen og server.
Hell restene i en form og sett i fryseren, så har du dessert neste dag også!
Råkrem blir til isparfait om du fryser den. Varier smaken med litt likør eller konjakk, revet appelsinskall eller finrevet sjokolade. Har du ikke frosne bær, kan lit syltetøy gjøre nytten.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11948, server:MP-PRD-WEB12 02.11.2024 04:05:10