Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rabarbraterte med diplomatkrem

Rabarbraterte med diplomatkrem

Ingredienser

12  porsjoner

Vaniljekrem:

  • 1 stk. vaniljestang
  • 4 dl helmelk
  • 1 dl kremfløte
  • 4 stk. eggeplomme
  • 60 g sukker
  • 15 g maisenna
  • 15 g hvetemel

Rabarbrakompott:

  • 500 g rabarbra
  • 200 g sukker
  • 25 g sitronsaft
  • 1 ts agar agar

Mandelkrem:

  • 60 g romtemperert smør
  • 60 g mandelmel
  • 15 g hvetemel
  • 60 g sukker
  • 10 g mandelessens eller Amaretto
  • 1 stk. egg , pisket

Sirupskokt rabarbra:

  • 500 g rabarbra
  • 150 g sukker
  • 2 dl vann

Mørdeig:

  • 50 g romtemperert smør
  • 50 g melis
  • 125 g hvetemel
  • 1 stk. egg , pisket
  • 1 stk. egg til pensling
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ss grovkvernede mandler

Diplomatkrem:

  • 1,5 stk. gelatinplater
  • 3 dl kremfløte
  • 30 g melis
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Har du rabarbra i hagen, og lyst på en kakeutfordring? Da lager du rabarbraterte fylt med mandelkrem, rabarbrakompott og diplomatkrem. Lekker, god og imponerende! Kaken er satt sammen av Bakemesterskapets Martin Haub. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

12  porsjoner

Vaniljekrem:

  • 1 stk. vaniljestang
  • 4 dl helmelk
  • 1 dl kremfløte
  • 4 stk. eggeplomme
  • 60 g sukker
  • 15 g maisenna
  • 15 g hvetemel

Rabarbrakompott:

  • 500 g rabarbra
  • 200 g sukker
  • 25 g sitronsaft
  • 1 ts agar agar

Mandelkrem:

  • 60 g romtemperert smør
  • 60 g mandelmel
  • 15 g hvetemel
  • 60 g sukker
  • 10 g mandelessens eller Amaretto
  • 1 stk. egg , pisket

Sirupskokt rabarbra:

  • 500 g rabarbra
  • 150 g sukker
  • 2 dl vann

Mørdeig:

  • 50 g romtemperert smør
  • 50 g melis
  • 125 g hvetemel
  • 1 stk. egg , pisket
  • 1 stk. egg til pensling
  • 2 ss brunt sukker
  • 2 ss grovkvernede mandler

Diplomatkrem:

  • 1,5 stk. gelatinplater
  • 3 dl kremfløte
  • 30 g melis

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Oppskriften er laget i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn

Rabarbraterte med diplomatkrem

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB15 15.07.2024 14:29:55