Quinoasalat med avokado

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Er du et salatmenneske? Sjekk ut denne nydelige salaten med quinoa og avokado og en nydelig, frisk vinaigrettedressing. Perfekt både som lunsj og lett middag.

Ingredienser

  • 2 dl quinoa
  • 8 stk cherrytomat
  • ½ stk agurk
  • 2 stk vårløk
  • 2 ss pinjekjerner
  • 1 pose blandet babybladsalat
  • 2 stk avokado

Dressing

  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ss rødvinseddik
  • 1 ss limejuice
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 4 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Rist quinoa i en tørr sauteringspanne eller kjele på middels varme i 6-7 minutter, eller til quinoafrøene begynner å «poppe» og dufte godt. Tilsett dobbelt så mye vann som quinoa og kok opp.
  2. Senk varmen, sett på lokk og la quinoaen koke i 15 minutter. Løft kjelen av varmen og la den stå med lokket på i ytterligere 10 minutter. Bruk en gaffel og rør forsiktig i quinoaen så den blir luftig. Smak til med salt.
  3. Del cherrytomater i båter agurk i små terninger og finhakk vårløk.
  4. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne.
  5. Del avokado i to og deretter i båter, eller gjør som på bildet – skjær i tynne skiver og rull sammen som en blomst.
  6. Bland ingrediensene til salaten og fordel på tallerkener.
  7. Rør sammen sennep, eddik, limejuice og hvitløk. Spe med olje og smak til med litt salt og pepper. Hell dressingen over salaten og server.

Quinoa er en ettårig plante som stammer fra Sør-Amerika, der den dyrkes i fjellene fra Colombia i nord til Chile i sør. Quinoafrøene er glutenfrie og kan være hvite, røde eller svarte, og er rike på protein, fiber, B-vitaminer og mineraler.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.