Prøve

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Hva passer vel bedre en kald og våt dag enn glohet kjøttsuppe? Denne suppen kan varieres i det uendelige, og du kan tilsette grønnsaker og kjøtt etter sesong, tilgjengelighet, og - ikke minst - din egen smak.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 3 dl melk
  • 400 g flatbiff av reinsdyr
  • 6 dl hvetemel

Slik gjør du

1. Skjær kjøtt i terninger. Kok opp vann og ha i kjøttet. La det koke opp på ny, skum av og senk varmen. La kjøttet trekke til det er mørt, ca. 1 time.

Vannmengden kan variere noe. Det er avhengig av størrelsen på kjelen og størrelsen på grønnsakene. Ha nok vann i kjelen til at det dekker kjøttet og grønnsakene.

2. Ha grønnsaksterninger og buljongterning over i gryten med kjøttet.

3. La suppen småkoke i ca. 15 minutter til grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper, og dryss over finhakket timian før servering.

Server suppen med flatbrød eller ferskt brød og smør.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.