Posjert egg med røkelaks og nudelsalat

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Den salte, røkte smaken av røkelaks passer utmerket sammen med asiatiske smaker som sesamolje og chili. Posjert egg er raffinert og enkelt, og fungerer også som ekstra dressing. 

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 1 ts salt
  • 1 ts eddik, 7 %
  • 1 l vann
  • 200 g røkelaks i tynne skiver
  • 200 g eggnudler eller tynn pasta
  • 12 potte frisk basilikum
  • 12 pk ruccula
  • 12 pk alfaalfaspirer
  • 1 stk rød chili
  • saften av 1 stk sitron
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss sesamolje
  • 1 ss sesamfrø
  • 12 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Kok opp vann med eddik og salt. Senk varmen. Knekk ett og ett egg i en kopp og la dem gli forsiktig ned i vannet. La eggene stivne i vannet i 4-5 minutter. Bruk en hullsleiv og løft eggene forsiktig over i kaldt vann. Fjern forsiktig løs eggehvite så de ser pene ut. La eggene ligge i vannet til de skal serveres.
    Best resultat får du med kjøleskapkalde, ferske egg. Bruk en vid kjele eller dyp stekepanne når du skal posjere egg, og ha i nok vann til at eggene blir helt dekket. Ikke posjer mer enn fire egg av gangen, da vil temperaturen i vannet synke.
  2. Kok eggenudler etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet og la nudlene renne godt av seg.
  3. Riv basilikumblader og ruccula grovt med fingrene. Finhakk chili. Bland med nudler.
  4. Visp sammen sitronsaft, olivenolje og sesamolje. Smak til med litt salt og pepper og hell dressingen over salaten. Bruk fingrene og bland det hele forsiktig.
  5. Fordel tynne skiver av røkelaks på fire tallerkener. Legg litt nudelsalat på røkelaksen og plasser et posjert egg på toppen. Dryss litt sesamfrø rundt og server.
    Vil du varme eggene igjen, kan du koke opp litt vann, legge i eggene og trekke kjelen av platen. La eggene ligge i vannet i 3 minutter. Løft eggene ut av vannet og la dem renne av seg på litt tørkepapir.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.