Pollo alla diavola

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Pollo alla diavola betyr "djevelsk kylling". Den er en helgrillet, utbrettet kylling som serveres over hele Italia. ”Djevel”-betegnelsen kommer av den sterk chilismaken.

Ingredienser

  • 1 stk stor kylling (ca. 1200 g)
  • saften av 2 stk sitron
  • 1 stk finhakket rød chili
  • 1 ss finhakket frisk rosmarin
  • 12 dl olivenolje
  • 1 ts salt
  • ca 12 ts nykvernet pepper

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Skjær ut ryggbenet på kyllingen, og brett den ut så den blir flat.

2. Mariner kyllingen et par timer i sitronsaft tilsatt finhakket chilipepper og rosmarin.

3. Rør sammen olivenolje, salt og pepper, og pensle kyllingen med blandingen. Legg kyllingen i en langpanne og stek den ved 225 °C ca. 1/2 time. Snu på kyllingen og pensle den flere ganger underveis. Kyllingen skal være gyllen og sprø når den er ferdig.

4. Del kyllingen i serveringsstykker og drypp den med sitronsaft ved servering.

 

Pollo alla diavola kan gjerne tilberedes på grillen. Du kan gjerne bruke kyllinglår.

 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.