Pannestekt skrei

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Pannestekt skrei med kaperssaus, en mild og god rett og smakskombinasjonen er magisk.

Ingredienser

  • 800 g skreifilet med skinn
  • 1 l vann
  • 100 g salt
  • 2 ss smør

kaperssaus:

  • 1 stk sjalottløk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ts olivenolje
  • 312 dl hvitvin
  • 212 dl kremfløte
  • 50 g smør
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 ss kapers
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 2 ss frisk dill

Garnityr:

  • 1 pk ferdig kokt rødbete
  • 1 ss smør
  • 12 ts salt
  • 14 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 160° C
  2. Skjær fisken i fire stykker, bland sammen iskaldt vann og salt. Legg fisken i vannet og la det ligge der i 30 minutter.
  3. Kutt rødbetene i terninger, legg til side.
  4. Finhakk sjalottløk og hvitløk, og surr i olivenolje til løken er blank.
  5. Tilsett hvitvin og kok til det halve.
  6. Hell i kremfløte og kok til det halve igjen.
  7. Sil sausen og varm den opp til kokepunktet og rør inn smør, litt om gangen.
  8. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  9. Ha kapers i sausen helt tilslutt. Pass på at ikke sausen blir for kald. Ha den gjerne på lav temperatur når du mikser inn smør og kapers.
  10. Stek fisken med skinnsiden ned i en varm panne med smør. Ta ut fisken når skinnsiden har fått en fin farge. Legg fisken på ett stekebrett med bakepapir med skinnsiden opp. Stek den i ovnen i 10 minutter. Ha rødbetene i en liten kasserolle med smør, tilsett grovhakket dill rett før servering.

Serveres med kokte poteter eller en god potetmos.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.