Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Øllebrød

Øllebrød

Ingredienser

porsjoner
  • 8 skiver grovt rugbrød
  • 5 dl lyst øl
  • 3 ss honning
  • 2 dl rosiner
  • 0,25 ts salt
  • 2 ts malt kanel
  • saft og skall av 1 stk. appelsin

Til servering:

  • 4 ss yoghurt naturell
  • 15 stk. moreller
  • 1 ts brunt sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 586 kcal
Fett 3 g
Protein 12 g
Karbohydrater 118 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Øllebrød - en av de eldste danske matrettene, og for mange en «elsk – eller hat-rett». Her kan rester av rugbrød sammen med en ølskvett bli en god og fyldig dessert, som like gjerne serveres på stjernerestauranten NOMA som på en vanlig dansk kjøkken.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 8 skiver grovt rugbrød
  • 5 dl lyst øl
  • 3 ss honning
  • 2 dl rosiner
  • 0,25 ts salt
  • 2 ts malt kanel
  • saft og skall av 1 stk. appelsin

Til servering:

  • 4 ss yoghurt naturell
  • 15 stk. moreller
  • 1 ts brunt sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 586 kcal
Fett 3 g
Protein 12 g
Karbohydrater 118 g

Slik gjør du

  1. Riv rugbrød i mindre biter og legg i en bolle. Hell over øl og dekk med et klede. Sett til side i minst 4 timer, gjerne over natten.
  2. Ha det bløtlagte brødet over i en kjele og tilsett honning, rosiner, kanel og finrevet appelsinskall. Kok opp over middels varme. Rør om av og til, og pass på at det ikke svir seg i bunnen av kjelen.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

  3. Senk varmen og la det småkoke til brødet har løst seg opp og blitt glatt. Bruk en tresleiv eller liknende til å knuse store biter.
  4. Ta kjelen av varmen og rør inn appelsinsaft.

Server øllebrødet varmt i dype skåler med yoghurt og friske moreller. Dryss gjerne over litt rørsukker om du liker det.   

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11738, server:MP-PRD-WEB14 05.10.2024 17:20:48