Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Nakkekoteletter med honning, lime og soya

Nakkekoteletter med honning, lime og soya

Ingredienser

porsjoner

Marinade:

  • 1 dl flytende honning
  • 0,5 dl soyasaus
  • 1 ss worchestershiresaus
  • Saften av 1 stk. lime
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 bit tommelstor frisk ingefær revet

Grønnsaker:

  • 0,5 stk. grønn squash
  • 100 g aspargesbønner
  • 100 g sukkererter
  • 2 dl frosne edamamebønner (soyabønner)
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 stilk bladpersille

  • 0,5 ss maisenna
  • 1 ss vann
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Her har kotelettene fått følge av grønne grønnsaker og en nydelig marinade med honning, lime og soya.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Marinade:

  • 1 dl flytende honning
  • 0,5 dl soyasaus
  • 1 ss worchestershiresaus
  • Saften av 1 stk. lime
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 bit tommelstor frisk ingefær revet

Grønnsaker:

  • 0,5 stk. grønn squash
  • 100 g aspargesbønner
  • 100 g sukkererter
  • 2 dl frosne edamamebønner (soyabønner)
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 stilk bladpersille

  • 0,5 ss maisenna
  • 1 ss vann

Slik gjør du

Forvarm stekeovnen til 125 °C.

  1. Tørk svinekotelettene med kjøkkenpapir og gni dem godt inn med salt og kvernet pepper.
  2. Stek kotelettene godt på begge sider i varm en stekepanne med olivenolje og legg dem over i en ildfast form. Bland sammen ingrediensene til marinaden og hell den over kotelettene. Dekk med et lokk eller aluminiumsfolie og plasser formen midt i ovnen i 20-25 minutter.
  3. Skjær squash i tynne strimler, kutt av stilkfestet på aspagesbønnene og del sukkererter i to på langs. Stek grønnskene i en varm stekepanne med olje i 2-3 minutter. Smak til med salt og pepper og vend inn grovhakket persille rett før servering
  4. Ta formen ut av ovnen og la kjøttet hvile et par minutter. Hell kraften som har dannet seg i formen i en liten kjele og kok opp. Rør sammen maisenna og litt kaldt vann og visp det inn i sausen. Kok opp under omrøring og smak til med salt og pepper.
  5. Skjær kotelettene i tykke skiver og server sammen med grønnsakene. 

Retten kan serveres med kokt ris.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: 5 smaksbomber og en guilty pleasure

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB14 25.04.2024 23:49:51