Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Monkeybread med ramsløk

Monkeybread med ramsløk

Ingredienser

6  porsjoner
  • 500 g hvetemel
  • 0,5 pk tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 1 stk. egg
  • 2,5 dl lunken melk eller vann
  • 50 g romtemperert smør

Ramsløkpesto:

  • 100 g ramsløk
  • 1 dl pinjekjerner
  • 25 g parmesan
  • 0,5 ts salt
  • 2 dl olivenolje
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Monkeybread er som er skapt for å deles! Her er en oppskrift på monkeybread med ramsløkpesto som passer perfekt på tapasbordet, som tilbehør til grillmaten eller en lekker salat. Morsomt å servere og morsomt å spise! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

6  porsjoner
  • 500 g hvetemel
  • 0,5 pk tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker
  • 1 stk. egg
  • 2,5 dl lunken melk eller vann
  • 50 g romtemperert smør

Ramsløkpesto:

  • 100 g ramsløk
  • 1 dl pinjekjerner
  • 25 g parmesan
  • 0,5 ts salt
  • 2 dl olivenolje

Slik gjør du

1. Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne til de er pent gylne. Bruk en stavmikser eller en liten foodprosessor og kjør sammen ramsløk, pinjekjerner og salt. Spe med olje i en tynn stråle under røring. Riv parmesan og ha den i blandingen. Smak eventuelt til med mer salt.

Ramsløk har en kort sesong, og kan være vanskelig å få tak i. Har du lyst til å lage dette brødet allikevel kan du fint erstatte ramsløken med basilikum, spinat, grønnkål eller andre gøye ting!

2. Bland sammen mel, gjær, salt og sukker i en bolle. Varm melk eller vann til ca. 38 °C, pisk inn egg. Ha blandingen over i bollen med de tørre ingrediensene, og elt deigen i ca. 5 minutter. Tilsett romtemperert smør i små terninger, og elt til deigen er smidig, 5-10 minutter. Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve i 1 time.

3. Form deigen til en lang pølse, og del den i små emner. Form emnene til kuler og rull dem i ramsløkpestoen før de legges i en smurt randform (22-24 cm i diameter).  Dekk formen med plastfolie og etterhev i 30-45 minutter.

Får du pesto til overs kan denne serveres til det ferdig stekte brødet. Pestoen smaker også godt på pasta eller en sandwich med god skinke.

4. Forvarm stekeovnen til 180 °C. Stek brødet på nederste rille til det har fått en fin gyllen farge og er gjennomstekt, 30-40 minutter.

Server brødet til en suppe eller en gryte, som en del av et tapasbord eller som tilbehør til en god salat. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Slik sanker du de første ville vekstene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB14 25.04.2024 04:03:49