Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Butter chicken - indisk smørkylling

Kylling med gurkemeie- og fløtesaus

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g kyllingfilet eller kylling lårfilet
  • 2 dl gresk yoghurt
  • 2 ss sitronsaft
  • 1,5 ts gurkemeie
  • 1,5 ts garam masala
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 4 båter finhakket hvitløk

Saus

  • 1 stk. løk
  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 boks hakkede tomater
  • 2 dl kremfløte eller créme fraîche
  • 1 ts sukker
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En gullgul og nydelig rett farget og smaksatt meg gurkemeie og andre varme krydder. En ordentlig hjertevarmer med spennende smaker! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g kyllingfilet eller kylling lårfilet
  • 2 dl gresk yoghurt
  • 2 ss sitronsaft
  • 1,5 ts gurkemeie
  • 1,5 ts garam masala
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 4 båter finhakket hvitløk

Saus

  • 1 stk. løk
  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 boks hakkede tomater
  • 2 dl kremfløte eller créme fraîche
  • 1 ts sukker

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i biter på ca 3-4 cm og ha dem i en skål.
  2. Bland yoghurt, sitronsaft, gurkemeie, garam masala, chilipulver, spisskummen, ingefær og hvitløk og hell det over kyllingbitene. Bland godt og sett kaldt i minst tre timer, gjerne over natten.
  3. Varm en dyp stekepanne/sauteringspanne med smør. Når det slutter å bruse er det varmt nok til å legge i kyllingbitene. Løft én og én bit ut av marinaden uten å riste av marinade, og legg dem i stekepannen (resten av marinaden skal ikke brukes videre).
  4. Brun kyllingbitene på begge sider i flere omganger. Krydre med litt salt og kvernet pepper.  Ta bitene ut av pannen og legg dem på en tallerken til alle er brunet.
  5. Ha den hakkede løken pannen og la den surre til den er myk og blank. Tilsett knuste tomater, fløte/créme fraîche og sukker. Legg kyllingbitene tilbake i sausen. Kok opp, senk varmen og la kjøttet trekke i sausen i ca. 15 minutter, eller til det er gjennomkokt. Smak om nødvendig til med salt og kvernet pepper.
  6. Finhakk litt koriander og dryss over retten før du serverer.

Server rykende varm med basmatiris og nystekte nanbrød.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB15 25.04.2024 19:07:38