Ingredienser

  • 1 kg kjøttdeig av lam
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 3 ss griljermel
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 ts revet muskatnøtt
  • 2 ss finhakket frisk timian
  • 2 stk. egg

  • 200 g sopp , gjerne kantareller eller annen skogsopp
  • 2 ss smør til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
Del

Lammekjøttboller med sopp

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Disse små velsmakende lammekjøttbollene med sopp funker ypperlig både på tapasbordet og som en rett i seg selv, gjerne med potetmos eller en god salat. Mengden urter og krydderier kan du selv justere etter egne preferanser. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 1 kg kjøttdeig av lam
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 3 ss griljermel
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 ts revet muskatnøtt
  • 2 ss finhakket frisk timian
  • 2 stk. egg

  • 200 g sopp , gjerne kantareller eller annen skogsopp
  • 2 ss smør til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Slik gjør du

1. Ha kjøttdeig og salt i en bolle og kna det godt sammen. Dryss over pepper og griljermel, og bland det godt inn i deigen. Tilsett hvitløk, muskat og timian. Bland inn ett og ett egg.

2. Form deigen til små kjøttboller ved hjelp av hendene og en liten skje. Legg kjøttbollene på litt fuktet bakepapir til alle er ferdige.

3. Stek kjøttbollene i flere omganger i en varm stekepanne med olje. Legg dem over på en tallerken når de er gjennomstekte.

4. Del sopp i biter og stek den gyllen i en varm stekepanne med smør. Smak til med salt og pepper. Bland lammekjøttbollene med stekt sopp, og legg dem opp i en serveringsskål.

Press sitronsaft over rett før servering.

 

Paner gjerne kjøttbollene før du steker dem om du vil ha «crispy» kjøttboller.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant