Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammekoteletter med krydret gulrotsalat

Lammekoteletter med krydret gulrotsalat

Ingredienser

porsjoner

Krydret gulrotsalat

  • 1 kg gulrot
  • 1 stk. løk
  • 4 båter hvitløk
  • 2 stk. grønn chili
  • 1 ts sukker
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,25 ts malt ingefær
  • 0,5 ts malt koriander
  • 0,5 ts malt kanel
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts malt spisskummen
  • 4 ss olivenolje
  • 1 stk. vårløk
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 0,5 potte frisk koriander
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saftige, smakfulle lammekoteletter og en spennende, krydret gulrotsalat er super mat når du vil unne deg og de du er glad i noe ekstra godt.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Krydret gulrotsalat

  • 1 kg gulrot
  • 1 stk. løk
  • 4 båter hvitløk
  • 2 stk. grønn chili
  • 1 ts sukker
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,25 ts malt ingefær
  • 0,5 ts malt koriander
  • 0,5 ts malt kanel
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts malt spisskummen
  • 4 ss olivenolje
  • 1 stk. vårløk
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 0,5 potte frisk koriander

Slik gjør du

  1. Legg lammekotelettene på benken slik at de tempereres.
  2. Skrell og del gulrøtter i omtrent like store biter eller skiver. Ha dem i en kjele og hell på vann til det dekker. Kok gulrøttene i 4-5 minutter. Ha gulrøttene i et dørslag og la dem dampe seg tørre.
  3. Finhakk løk, hvitløk og chili.
  4. Bland sukker, nellik, ingefær, koriander, kanel, paprikapulver og spisskummen i en skål.
  5. Varm olje i en stekepanne og fres løk, hvitløk og chili til det er mykt og gyllent. Tilsett gulrotbiter og finsnittet vårløk og dryss over krydderblandingen. La alt bli gjennomvarmt. Smak til med litt eddik, salt og kvernet pepper. Dryss over hakket koriander.
  6. Krydre lammekoteletter med salt og pepper, stek dem i en varm stekepanne med olje, 2-3 minutter på hver side. Etterstek i ca. 5 minutter på svak varme. La kotelettene hvile et par minutter før de serveres. 

Pynt med litt friske spirer eller urter og grovknuste korianderfrø.

Server gjerne kotelettene med gresk yoghurt eller hjemmelaget tzatziki

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB15 17.04.2024 01:11:18