Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ravioli med tomat, spekeskinke og sukkererter

Pasta carbonara med tomat

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g spagetti eller annen pasta
  • 250 g bacon i terninger
  • 4 stk. egg
  • 1 dl kremfløte
  • 3 dl ferdigrevet parmesan
  • 150 g sukkererter
  • 12 stk. cherrytomat
  • 1 ts kvernet pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Pasta carbonara er en av de mest kjente og populære pastarettene. Her har vi frisket den opp med sukkerterter og tomater.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g spagetti eller annen pasta
  • 250 g bacon i terninger
  • 4 stk. egg
  • 1 dl kremfløte
  • 3 dl ferdigrevet parmesan
  • 150 g sukkererter
  • 12 stk. cherrytomat
  • 1 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Kok pasta som anvist på pakken.
  2. Stek bacon på middels varme i 5-6 minutter, til det er gyllent og sprøtt. Ta bacon ut av stekepannen, og ha over i en bolle med tørkepapir. Da trekkes fettet ut, og det blir ekstra sprøtt.
  3. Visp sammen egg, fløte og en tredjedel av parmesan.
  4. Del opp sukkerertene og tomatene.
  5. Hell vannet av pastaen. Ha den over i kjelen igjen, og hell i eggeblandingen. Bruk to gafler og vend om, og bland sammen. Pass på å ikke bruke for høy varme, da stivner eggeblandingen.
  6. Bland lett inn bacon, sukkerterter og tomatbiter. Topp det hele med litt revet parmesan og kvernet pepper. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 18.04.2024 13:26:14