Kokoda -ceviche fra Fiji

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Er du glad i poke og cheviche? Da er dette retten for deg! Kokoda er en lett og sommerlig fiskerett med sitrus og kokos som med fordel kan lages i god tid før servering, slik at smakene får utvikle seg ordentlig. 

Ingredienser

  • 600 g torskefilet eller annen hvit fiskefilet
  • 6 stk. lime
  • 1,5 dl kokoskrem eller dobbelt så mye kokosmelk
  • 3 stk. tomat
  • 1 stk. rødløk
  • 4 stk. vårløk
  • 2 grønn chili
  • 0,5 bunt frisk koriander
  • 2 stk. hjertesalat

Slik gjør du

  1. Fjern skinn og bein av fiskefileten og del den i biter på ca 1-1 cm. Ha bitene i en skål.
  2. Press saften av limefruktene og hell over fiskebitene. Bland godt.
  3. Sett skålen med fisk i kjøleskapet i minst 2 timer, gjerne lenger.
  4. Hell av limesaften og bland fiskebitene med kokoskrem.
  5. Del tomatene i to og fjern frøene. Kutt resten i små terninger.
  6. Finkutt rødløk, vårløk, paprika, chili og det meste av korianderen, og vend det inn i fiskeblandingen.
  7. Del hjertesalaten i to og skyll godt. Ta ut litt av de innerste lyse bladene og legg hver del på en tallerken. Fordel fiskeblandingen over og pynt med frisk koriander. 

Kokodaen kan også serveres uten salaten i små glass som en forrett. 

Kan oppbevares i kjøleskap i 1-2 dager.

Kokoda - Ceviche fra Fiji

 

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt fra 1. juli til 9. august pga ferie