Kebab med kylling
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Er det gyros med kylling eller er det kyllingkebab - eller rett og slett en herlig miks av begge. Saftige kyllingspyd marinert i yoghurt og krydderier, servert på en seng av sprø pommes frites. Myke pitabrød, en kremet tzatziki og frisk tomatsalat gjør dette til en herlig middelhavsopplevelse hjemme i din egen stue.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g kylling lårfilet
Yoghurt marinade:
-
500 g gresk yoghurt -
skall og saft av
1 stk. sitron -
1 dl olivenolje -
4 båter hvitløk -
1 ss malt koriander -
1 ss malt spisskummen -
1 ss paprikapulver -
2 ts tørket oregano -
2 ts tørket timian -
1 ts kajennepepper -
1 ts kvernet pepper -
0,5 ts malt kanel
Pita lefser:
-
275 g hvetemel -
1 ts tørrgjær -
0,5 ts sukker -
0,5 ts salt -
1,5 dl lunkent vann -
25 g romtemperert smør
Tomat- og løksalat:
-
300 g cherrytomat -
1 stk. rødløk -
4 stilker bladpersille -
1 ss olivenolje -
saft av
0,5 stk. sitron
Til servering:
-
800 g pommes frites -
100 g fetaost -
200 g tzatziki
Slik gjør du
Server kylling kebaben med sprø pommes frites, myke lefser, tomatsalat, frisk tzatziki og gjerne litt fetaost.