Kebab med kylling

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Er det gyros med kylling eller er det kyllingkebab - eller rett og slett en herlig miks av begge. Saftige kyllingspyd marinert i yoghurt og krydderier, servert på en seng av sprø pommes frites. Myke pitabrød, en kremet tzatziki og frisk tomatsalat gjør dette til en herlig middelhavsopplevelse hjemme i din egen stue. 

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g kylling lårfilet

Yoghurt marinade:

  • 500 g gresk yoghurt
  • skall og saft av 1 stk. sitron
  • 1 dl olivenolje
  • 4 båter hvitløk
  • 1 ss malt koriander
  • 1 ss malt spisskummen
  • 1 ss paprikapulver
  • 2 ts tørket oregano
  • 2 ts tørket timian
  • 1 ts kajennepepper
  • 1 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts malt kanel

Pita lefser:

  • 275 g hvetemel
  • 1 ts tørrgjær
  • 0,5 ts sukker
  • 0,5 ts salt
  • 1,5 dl lunkent vann
  • 25 g romtemperert smør

Tomat- og løksalat:

  • 300 g cherrytomat
  • 1 stk. rødløk
  • 4 stilker bladpersille
  • 1 ss olivenolje
  • saft av 0,5 stk. sitron

Til servering:

  • 800 g pommes frites
  • 100 g fetaost
  • 200 g tzatziki

Slik gjør du

bar

Server kylling kebaben med sprø pommes frites, myke lefser, tomatsalat, frisk tzatziki og gjerne litt fetaost.

bar