Hytteburger

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Myke hamburgerbrød har blitt fylt med frisk salat, en saftig burger lagd med kjøttdeig av storfe, sprøstekt bacon og en deilig, kremet soppstuing på toppen. Server gjerne litt ripsgelé eller tyttebærsyltetøy til. 

Ingredienser

  • 800 g kjøttdeig
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 12 dl vann
  • 2 ss margarin eller olje til steking

Soppstuing:

  • 12 stk frisk sjampinjong eller annen sopp
  • 1 stk finhakket løk
  • 3 ss olje til steking
  • 1 boks seterrømme
  • 1 ss finhakket frisk gressløk
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper

Tilbehør:

  • 4 stk hamburgerbrød
  • 1 pk bacon
  • 1 pk feltsalat

Slik gjør du

1.  Lag soppstuing. Kutt sopp i tynne skiver, finhakk løk. Fres sopp og løk i en varm stekepanne med litt olje til løken er blank og soppen har fått en gyllen farge. Ha i rømme og gressløk, smak til med salt og pepper. Skru ned temperaturen og la soppstuingen stå på svak varme til du er ferdig med burgerne.

2. Ha kjøttdeig, salt, pepper og vann i en bolle og rør deigen sammen. Ikke rør for lenge, deigen skal ikke bli seig.

3. Del deigen i 4. Ha litt vann på en fjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store flate burgere.

4. Stek burgere i en stekepanne med margarin eller olje. Bruk sterk varme og stek på den ene siden til det pipler ut kjøttsaft. Snu burgerne og stek videre på den andre siden til det igjen pipler ut kjøttsaft. Da er burgerne medium stekt.

Pensle gjerne burgerne med litt olje og legg dem på grillen. Da får du en ekstra god smak på burgerne.

5. Fres baconskiver i en varm stekepanne til de er sprø, eventuelt legg dem på et ark aluminiumsfolie og grill dem sprø.

6. Varm hamburgerbrød som anvist på pakken. Vask salat.

7. Fyll brødene med salatblad, burgere, stekt bacon og soppstuing. Dryss gjerne over litt finhakket gressløk til slutt.

Server gjerne ripsgele eller tyttebærsyltetøy til. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.