Hotte kjøttboller med yoghurt

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Herlige lammekjøttboller med masse smak! Tre kjøttbollene på spyd sammen med paprika eller andre grønnsaker du liker og legg spydene på grillen. Yoghurtdressing med mynte smaker deilig til.

Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 1 dl griljermel eller strøkavring
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 stk egg
  • 2 stk finhakket rød chili
  • 1 ts malt ingefær
  • 2 ts malt koriander
  • 1 ts salt
  • 1 ss olje til pensling
  • 2 stk grønn paprika
  • 8 stk grillspyd

Yoghurtdressing:

  • 1 beger yoghurt naturell
  • 4 ss finhakket frisk mynte
  • ca. 1 ss sitronsaft

Slik gjør du

Oppskriften gir ca. 24 kjøttboller.

1. Rens løk og chili, finhakk dem. Ha finhakket løk og chili i en bolle sammen med kjøttdeig, griljermel, egg og krydder. Bland ingrediensene godt sammen til du har en jevn deig. Form små kjøttboller i hånden med hjelp av en fuktet teskje. Legg bollene på en tallerken med plastfolie, da blir det lettere å ta dem opp når de skal tres på spyd.

Bruker du trespyd? Husk å bløtlegge spydene i 20-30 minutter, da tar de ikke fyr under grillingen.

2. Rens paprika og skjær den i passe store biter. Tre kjøttboller og paprika på spyd. Pensle kjøttbollene med litt olje og legg dem på grillen. Snu spydene ofte og grill til kjøttbollene har fått en jevn og fin farge rundt det hele. 

3. Bland sammen yoghurt og finhakket mynte, smak til med sitronsaft, salt og pepper. 

Server lammebollene med yoghurtdressingen. Grillet sitron og kokt ris smaker godt til. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.