Gelémarker med spiselig jord

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Server disse gelémarkene til halloween! Gøy å servere sammen med en enkel variant av spiselig jord, laget av knuste oreo-kjeks. Markene kan lages i ulike farger, ved bruk av ulik gelé. Dypp og sluk!

Ingredienser

  • 1 pk gelépulver med smak
  • 1 pk gelatinplater
  • 412 dl vann
  • 12 dl kremfløte
  • tykke sugerør

Slik gjør du

  1. Bland sammen gelépulver og gelatin.
  2. Kok opp vann og ha i sammen med pulveret. Bland sammen, og la det hele avkjøle seg til det er lunkent eller avkjølt.
  3. Ha fløte i geléblaningen, og rør litt rundt.
    Fløten gir markene en litt uklar og gromstete farge, som kan se ganske kult ut (men, hvis du vil ha helt klare marker kan du droppe fløten).
  4. Finn frem sugerør. Strekk ut «halsen» på hvert sugerør. Det kommer til å gi et kult mønster på markene. Pakk plast rundt den enden der halsene på sugerøret er. Prøv pakk de så godt og tett som mulig, da dette vil gjøre at geleen ikke vil flyte så mye ut av sugerørene etterpå. Bruk flere lag med plast, slik at det blir tett.
  5. Ha sugerørene over i en høy beholder, som en mugge, et høyt målebeger eller en tom og ren melkekartong. Slik holder de seg på plass stående.
  6. Hell over geleblaningen i sugerørene.
  7. Sett i kjøleskapet natten over, slik at de stivner helt.
  8. Når de har stivnet: Ta de ut, og pakk ut sugerørene. Hold de litt under rennende varmt vann. Da blir det enklere å klemme ut markene.
  9. Press ut markene. Det er enklest å ta en etter en. Hvis de sitter litt fast, kan du ta de litt under rennende varmt vann igjen.
  10. Sett gjerne markene kaldt frem til du skal bruke dem.
  11. Oreo-jord: Ha oreokjeks i en foodprocessor, eller en hurtigmikser. Fest på lokket og sett i stikkontakten. Kjør oreokjeksene til fine smuler.

Legg jorden i en skål eller på et fat og legg over markene. De kan også legges i små kopper, og serveres som porsjonsformer.

 

Har du små kokker i huset? La barna lage gelémarker med spiselig jord helt selv, på MatStart.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.