Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Fårikål med chili

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg fårikålkjøtt
  • 1,5 kg hodekål
  • 2 stk. rød chili
  • 3 ts salt
  • 2 ss hel pepper
  • 3 ss hvetemel
  • 2 båter hvitløk
  • 3 ss frisk ingefær
  • 2 stk. stjerneanis
  • 3 dl vann
  • 2 dl soyasaus
  • 0,5 potte frisk koriander til servering
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1078 kcal
Fett 67 g
Protein 75 g
Karbohydrater 36 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (8)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Med chili, hvitløk, ingefær og koriander kan du enkelt piffe opp tradisjonsmaten - og lage en asiatisk fårikålvariant med masse smak. Fremgangsmetoden er den samme - kjøtt og kål lagvis, med deilige krydder innimellom.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg fårikålkjøtt
  • 1,5 kg hodekål
  • 2 stk. rød chili
  • 3 ts salt
  • 2 ss hel pepper
  • 3 ss hvetemel
  • 2 båter hvitløk
  • 3 ss frisk ingefær
  • 2 stk. stjerneanis
  • 3 dl vann
  • 2 dl soyasaus
  • 0,5 potte frisk koriander til servering
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1078 kcal
Fett 67 g
Protein 75 g
Karbohydrater 36 g

Slik gjør du

  1. Del hodekål i to, deretter i grove biter.
  2. Del chili i to på langs, skrap ut frøene med en liten skje og kutt chilien i mindre biter.
  3. Finn frem en stor gryte og legg et lag fårikålkjøtt i bunnen av gryta. Legg kjøttet med fettsiden ned. 
  4. Dryss på litt salt, hel pepper, hvetemel og chili. Legg deretter et lag med kål i gryta. 
  5. Gjenta med nytt lag kjøtt, kål og krydder, helt til alt ligger i gryta. 
  6. Rens hvitløk og ingefær, og riv dem på et lite rivjern over gryta. 
  7. Ha i stjerneanis, og hell på vann og soyasaus.
  8. Sett gryta på kokeplaten og kok opp. 
  9. Når det koker, skru ned temperaturen og legg på lokk. Nå skal fårikålen trekke i to timer, eller til kjøttet er mørt.
  10. Server i dype skåler med et dryss koriander på toppen. Kokt ris eller nudler smaker også godt til.

Du kan gjerne bruke fårikålkjøtt av får i stedet for lam, men husk at fårekjøttet trenger lenger tilberedningstid. Kok eventuelt fårekjøttet 1 time på forhånd.

Fårikål med chili

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11780, server:MP-PRD-WEB15 15.10.2024 05:48:43