Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Burger med får

Burger med får

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g kjøttdeig av får
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 dl vann
  • 200 g hodekål
  • 1 stk. grønt eple
  • 1 stk. vårløk
  • 0,5 stk. sitron
  • 2 ts svarte sesamfrø (kan utelates)
  • 2 ss smør eller margarin
  • 4 stk. hamburgerbrød
  • 2 ss reddikspirer eller andre spirer
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 559 kcal
Fett 26 g
Protein 34 g
Karbohydrater 46 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kjøttdeig av får har en kraftigere smak enn lammekjøttdeig, og da blir det smakfulle, saftige burgere! Sammen med en sprø og syrlig eple- og kålsalat og kimchimayo er dette super helgemat.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g kjøttdeig av får
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 0,5 dl vann
  • 200 g hodekål
  • 1 stk. grønt eple
  • 1 stk. vårløk
  • 0,5 stk. sitron
  • 2 ts svarte sesamfrø (kan utelates)
  • 2 ss smør eller margarin
  • 4 stk. hamburgerbrød
  • 2 ss reddikspirer eller andre spirer
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 559 kcal
Fett 26 g
Protein 34 g
Karbohydrater 46 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Burger med får

Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11780, server:MP-PRD-WEB11 13.10.2024 15:22:49