Biff med grønnsakstårn, couscous og peppersaus

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Biffen i seg selv er mager, så da er det tilbehøret som avgjør om det blir et sunt eller usunt måltid! Kanskje på tide å tenke nytt??

Ingredienser

  • 2 stk biff à 180 g (mørbrad, ytrefilet eller indrefilet)
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 1 ss margarin eller olje til steking

Grønnsakstårn:

  • 2 stk tomat
  • 12 stk grønn squash
  • 12 stk aubergine
  • 1 stk løk
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 1 ss margarin eller olje til steking

Couscous:

  • 2 dl fullkorn couscous
  • 2 dl vann
  • 14 ts salt
  • 1 ss olje

Peppersaus:

  • 1 pose peppersaus
  • 212 dl skummet melk
  • 1 ss konsentrert oksefond

Slik gjør du

  1.  Vask grønnsakene og skrell løken. Skjær tomater, squash og aubergine i 1 cm tykke skiver. Skjær løken i tynne ringer. Stek det i en stekepanne og krydre dem med salt og pepper.
  2. Kok opp vannet til couscousen sammen med salt og olje. Når vannet koker, trekk kjelen til side og hell i couscousen. Pass på at all couscousen er dekket med vann. Legg på lokk og la det stå og trekke i ca. 5 minutter.
  3. Krydre biffene med salt og pepper, og brun dem på sterk varme. Etterstek på lavere temperatur i 2-3 minutter på hver side for medium stekt biff.
  4. Hell sausepulveret i en kjele og hell på melken og fond/buljong. La det koke opp under omrøring.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.