Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
BBQ kyllingklubber

BBQ kyllingklubber

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. kyllingklubbe (nederste delen av kyllinglåret)
  • 3 ss soyasaus
  • 2 ss sesamolje
  • 1 ss flytende honning
  • 1 ss brunt sukker
  • 2 ts riseddik
  • saft av 1 stk. lime
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 0,5 potte frisk koriander til servering
  • 1 stk. grønn chili i skiver
  • 2 ts sesamfrø til pynt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Marinerte kyllingklubber med koreanske smaker - grillet på grillen til de er saftige og møre. Spis dem som en snackrett, en del av tapasbordet eller server dem med ris, kimchi og friske grønnsaker. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk. kyllingklubbe (nederste delen av kyllinglåret)
  • 3 ss soyasaus
  • 2 ss sesamolje
  • 1 ss flytende honning
  • 1 ss brunt sukker
  • 2 ts riseddik
  • saft av 1 stk. lime
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 0,5 potte frisk koriander til servering
  • 1 stk. grønn chili i skiver
  • 2 ts sesamfrø til pynt

Slik gjør du

  1. Bland sammen soyasaus, sesamolje, honning, sukker, riseddik, limesaft, revet hvitløk og revet ingefær i en liten skål. 
  2. Ha kyllingklubbene i en dobbel pose, og hell på marinaden. Vend litt rundt på posen slik at marinaden fordeler seg jevnt. 
  3. Knyt igjen posen og la klubbene marinere minst 30 minutter, gjerne lengre. 
  4. Ha klubbene med marinaden i en ildfast form om du skal steke i ovnen, eller en aluminiumsform om du skal grille. 
  5. Sett formen i ovnen på 200 °C, eller på grillen, og stek klubbene i 30-35 minutter. Vil du ha ekstra grillstriper på dem kan du brune dem litt direkte på grillen først, og deretter legge dem tilbake i formen med marinaden. Litt mer grisete, men gir mer grillsmak. 
  6. Snu dem ofte, slik at de ikke brenner seg i formen. Og bruk gjerne en pensel for å pensle over marinaden fra formen under grillingen. Dersom marinaden begynner å svi seg i formen, tilsett litt vann. 

Anrett kyllingklubbene på fat, drypp over kjøttsaften fra grillingen og pynt med koriander, grønn chili i skiver og sesamfrø. Server retten som en del av et tapasbord eller som en egen rett med kokt ris, friske grønnsaker og kimchi

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Koreansk BBQ

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 23.04.2024 10:40:24