Appelsinomelett

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Den gode kombinasjonen sitrusfrukt og egg er mye brukt, som oftest i kaker og bakverk. Om du har lyst på en rask start på dagen eller rask hverdagsdessert, er denne omeletten med appelsin midt i blinken.

Ingredienser

1
Porsjoner
 • 2 stk egg
 • 1 stk appelsin
 • 1 ts sukker
 • ½ ss margarin
 • ½ ss grovhakkede pistasjnøtter eller hasselnøtter
 • 1 ts melis

Slik gjør du

 1. Knekk egg i en bolle.
 2. Riv skallet fint av halvparten av appelsin, så om du lager en porsjon blir det revet skall av en halv appelsin. Skjær ut appelsinfileter (se tips) og klem ut saften av appelsin. Mål opp 2 ss appelsinsaft per porsjon og visp sammen med eggene.
Slik lager du appelsinfileter: Bruk en skarp kniv og skjær topp og bunn av appelsinen. Skjær av resten av skallet slik at du fjerner den hvite hinnen. Legg appelsinen i den ene hånda og skjær ut skinnfrie fileter ved å skjære tett inntil hinnene mens du snur på appelsinen i hånda. Press ut resten av saften over appelsinfiletene.
 1. Visp sammen egg, appelsinskall og -saft og sukker.
 2. Varm en liten stekepanne og ha i margarin. Hell i eggeblandingen porsjonsvis, det vil si om du lager flere porsjoner får du best resultat av å steke én og én omelett. Bruk en stekespade og trekk den stivnede røren inn mot midten, så den flytende blandingen også blir stekt.
 3. Når hver omelett begynner å bli ferdig, så brett den dobbelt, trekk den av platen og la den hvile et par minutter. Hvelv den over på en tallerken. Pynt med appelsinbåter og dryss over hakkede nøtter og melis.

 

 

Kommentarer

  Se alle kommentarer...

  For å skrive en kommentar må du være logget inn.