Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kalkun med appelsinsaus - alternativ 1

Helstekt kalkun med appelsinsaus

Ingredienser

8  porsjoner

Helstekt kalkun:

Appelsinsaus med krydder:

  • 5 stk. appelsin
  • 12 dl kalkunkraft
  • 3 dl kremfløte
  • 0,75 stk. rød chili
  • 1 stk. hel kanel
  • 5 stk. stjerneanis
  • 4 ss maisenna
  • 0,75 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Lun endiver:

  • 8 stk. endivesalat
  • 4 ss hakkede valnøttkjerner
  • 4 ss tørkede tranebær
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss honning
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Helstekt kalkun er en fantastisk anledning til å samle sine venner og familie rundt. En stor fugl er nok til å mette mange sultne gjester. En tradisjonsrik rett med godt tilbehør er vel noe alle vil ha?

 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

8  porsjoner

Helstekt kalkun:

Appelsinsaus med krydder:

  • 5 stk. appelsin
  • 12 dl kalkunkraft
  • 3 dl kremfløte
  • 0,75 stk. rød chili
  • 1 stk. hel kanel
  • 5 stk. stjerneanis
  • 4 ss maisenna
  • 0,75 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Lun endiver:

  • 8 stk. endivesalat
  • 4 ss hakkede valnøttkjerner
  • 4 ss tørkede tranebær
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss honning

Slik gjør du

Tin kalkun i kjøleskap eller et annet kjølig sted i 2-3 døgn.
trinn du kan merke av

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning her!

Server den helstekte kalkunen sammen med appelsinsaus og lune endiver.

Slik koker du kraft på innmaten: 

1. Skyll innmaten i kaldt vann og ha den i en kjele. Hell på vann så det akkurat dekker og kok opp. Fjern skummet med en skje.

2. Tilsett biter av grønnsaker (som selleri, gulrot, purre) og noen persillekvister, hel hvit pepper, laurbærblad og ½ teskje salt. Tilsett eventuelt mer vann. La kraften trekke 1-2 timer sil kraften og bruk den i sausen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Saftig kalkun til festen

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB12 16.04.2024 21:31:51