Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammecarré med honningglaserte rotgrønnsaker

Lammecarré med honningglaserte rotgrønnsaker

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. lammecarré (á 350 g)
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør eller margarin til steking
  • 2 båter hvitløk

Rødvinssaus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 2,5 dl rødvin
  • 2,5 dl lammekraft , eventuelt oksekraft
  • 50 g usaltet smør

Honningglaserte rotgrønnsaker:

  • 2 stk. gulrot
  • 2 stk. pastinakk eller persillerot
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 2 stk. rødløk
  • 1 ss nøytral olje
  • 3 ss flytende honning
  • 3 stilker frisk timian (kan sløyfes)
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En deilig rosastekt lammecarré med honninglaserte grønnsaker og rødvinssaus er skikkelig kosemat! Server gjerne også tilbehør som mandelpotetmos, selleri- og potetmos eller pastinakkpuré til. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. lammecarré (á 350 g)
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør eller margarin til steking
  • 2 båter hvitløk

Rødvinssaus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 2,5 dl rødvin
  • 2,5 dl lammekraft , eventuelt oksekraft
  • 50 g usaltet smør

Honningglaserte rotgrønnsaker:

  • 2 stk. gulrot
  • 2 stk. pastinakk eller persillerot
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 2 stk. rødløk
  • 1 ss nøytral olje
  • 3 ss flytende honning
  • 3 stilker frisk timian (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. Start med sausen. Finhakk sjalottløk, og fres den raskt i en liten kjele med litt olje.
  2. Hell på rødvin, og kok væsken inn til det er 1/4 del igjen (til det får en marmeladeaktig konsistens). Dette tar ca. 30 minutter.
  3. Tilsett kraft og kok det inn til halv mengde, ca. 15 minutter.
  4. Skrell grønnsaker og kutt dem i jevnstore biter. Legg grønnsakene over i en ildfast form, ha på litt olje, og krydre med salt og pepper. Tilsett honning, og gjerne litt frisk timian. Stek i ovnen ved 220 °C i 20 minutter. 
  5. Snitt et rutemønster i fettsiden på lammecarréen. Bruk en skarp og spiss kniv og se til at du ikke skjærer helt ned i kjøttet.
  6. Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm en stekepanne med smør eller margarin og brun kjøttet godt på begge sider. Legg kjøttet over i en langpanne. Ha hvitløksbåter og eventuelt litt timian i pannen mot slutten av bruningen.
  7. Legg kjøttet og hvitløken over grønnsakene i formen. Senk temperaturen til 125 °C og stek i ca. 20 minutter. Bruk et steketermometer og stek til ønsket kjernetemperatur. Kjøttet er medium stekt ved 60-65 °C, medium pluss ved 65-70 °C og gjennomstekt ved 76 °C.
  8. Ta kjøttet ut av ovnen og la det hvile i 5-10 minutter før du skjærer i det. Skru eventuelt opp temperaturen på ovnen om grønnsakene trenger noen minutter til.
  9. Sil sausen, og ha den tilbake i kjelen. La den få et raskt oppkok, trekk kjelen av platen og rør inn smør i terninger (montere sausen). Sausen må ikke koke etter at smøret er vispet inn.
  10. Skjær kjøttet i skiver mellom bena og server lammecarréen med honningglaserte grønnsaker og rødvinssaus. En fløyelsmyk pastinakkpuré eller mandelpotetmos med timian smaker også godt til.

Lammecarré med glaserte grønnsaker

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: 5 smaksbomber og en guilty pleasure

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 20.04.2024 11:35:05