Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sjokolademuffins
Verdens beste sjokolademuffins er det barna som baker! Besøk matstart.no

Sjokolade­muffins

Ingredienser

porsjoner

Muffins:

  • 300 g smør
  • 3,5 dl vann
  • 6 ss kakaopulver
  • 3 stk. egg
  • 3 dl lettrømme
  • 2 ts natron
  • 4 dl sukker
  • 7 dl hvetemel

Pynt:

  • 3 ss frysetørkede bringebær

Sjokoladekrem:

  • 3 dl kremfløte
  • 150 g kokesjokolade
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (14)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saftige sjokolademuffins som er superenkle å lage. Toppet med en deilig sjokoladekrem smaker de knallgodt til en kopp kaffe. Lag dem gjerne et par dager før du skal servere dem - de blir bare bedre av å stå litt. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Muffins:

  • 300 g smør
  • 3,5 dl vann
  • 6 ss kakaopulver
  • 3 stk. egg
  • 3 dl lettrømme
  • 2 ts natron
  • 4 dl sukker
  • 7 dl hvetemel

Pynt:

  • 3 ss frysetørkede bringebær

Sjokoladekrem:

  • 3 dl kremfløte
  • 150 g kokesjokolade

Slik gjør du

1 porsjon gir ca. 24 sjokolademuffins
  1. Kok opp fløte og tilsett grovhakket sjokolade. Dra kjelen av plata og rør i fløten til sjokoladen har smeltet. Sett sjokoladefløten i kjøleskap noen timer (helst over natten).
  2. Smelt smør, og ha det i en bolle. Ha i de øvrige ingrediensene til muffinsene. Rør inn mel til slutt.
  3. Sett muffinsformer på et stekebrett. Bruk gjerne doble former eller et muffinsbrett slik at muffinsene holder fasongen bedre. Hell røren i muffinsformene slik at de er 3/4 dels fulle.
  4. Stek muffinsene på 180 °C i ca. 20 minutter. Sjekk med en trepinne om muffinsene er ferdig stekt. Stikk pinnen i midten av muffinsen, hvis det ikke fester seg noe til pinnen er de ferdige. Avkjøl muffinsene helt.
  5. Pisk opp sjokoladekremen til den blir stiv, og pynt muffinsene med kremen.

Pynt gjerne med pulver av frysetørket bringebær, eller andre ting du liker godt.

Lag gjerne muffinsene en dag eller to i forveien, de blir bare enda mer saftig om de får stå litt etter at de er lagd. Så kan du konsentrere deg om pyntingen på dagen de skal serveres.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 18.04.2024 21:44:46