Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
THAI MOO SATAY - svinesatay med peanøttsaus og salat

THAI MOO SATAY - svinesatay med peanøttsaus og salat

Ingredienser

porsjoner

Marinade:

Peanøttsaus:

  • 1 ss rød curry paste
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 ss sukker - gjerne palmesukker
  • 2 ss grovt peanøttsmør
  • 1 ss hakkede peanøtter
  • 1 ss tamarindsaus eller litt limesaft

Salatdressing:

  • 0,5 dl riseddik
  • ca. 1 dl sukker
  • 1 ts salt

Salat:

  • 1 stk. agurk i tynne staver
  • 2 stk. rød chili i lange skiver
  • 3 ss frisk koriander
  • 2 stk. sjalottløk i tynne skiver
  • 0,5 stk. isbergsalat
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1086 kcal
Fett 67 g
Protein 46 g
Karbohydrater 70 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Svinekjøtt er mye brukt i thailandsk matlaging, og det milde, magre svinekjøttet smaker nydelig sammen med kraftige og spennende smakene i det thailandske kjøkkenet. Får du først smaken for dette er del lett å bli hekta!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Marinade:

Peanøttsaus:

  • 1 ss rød curry paste
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 ss sukker - gjerne palmesukker
  • 2 ss grovt peanøttsmør
  • 1 ss hakkede peanøtter
  • 1 ss tamarindsaus eller litt limesaft

Salatdressing:

  • 0,5 dl riseddik
  • ca. 1 dl sukker
  • 1 ts salt

Salat:

  • 1 stk. agurk i tynne staver
  • 2 stk. rød chili i lange skiver
  • 3 ss frisk koriander
  • 2 stk. sjalottløk i tynne skiver
  • 0,5 stk. isbergsalat
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1086 kcal
Fett 67 g
Protein 46 g
Karbohydrater 70 g

Slik gjør du

  1. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden og la kjøttet marinere i 2-3 timer. Tre kjøttet på trespyd.
  2. Lag peanøttsausen ved å koke kokosmelk og curry paste i 10 minutter før du tilsetter sukker og tamarindsaus. Trekk kjelen til side.
  3. Rør inn peanøttsmør og kok opp og la det småkoke i et par minutter.
  4. Lag salatdressingen lages ved å helle eddik i en gryte sammen med sukker og salt. Kok i 10-15 minutter til dressingen har en tykk konsistens. Avkjøl dressingen og hell den over salaten ved servering.
  5. Grill eller stek kjøttet i 1-2 minutter på begge sider i panne med olje.

Server med salat og peanøttsausen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11543, server:MP-PRD-WEB15 14.09.2024 02:52:54