Hopp til hovedinnhold
matprat logo
THAI MOO SATAY - svinesatay med peanøttsaus og salat

THAI MOO SATAY - svinesatay med peanøttsaus og salat

Ingredienser

porsjoner

Marinade:

  • 2 ss rød curry paste
  • 2 ss soyaolje
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker

Peanøttsaus:

  • 2 dl kokosmelk
  • 1 ss rød curry paste
  • 1 ss sukker - gjerne palmesukker
  • 1 ss tamarindsaus eller litt limesaft
  • 2 ss grovt peanøttsmør
  • 1 ss hakkede peanøtter til topping

Salatdressing:

  • 0,5 dl riseddik
  • ca. 1 dl sukker
  • 1 ts salt

Salat:

  • 1 stk. agurk i tynne staver
  • 2 stk. rød chili i lange skiver
  • 2 stk. sjalottløk i tynne skiver
  • 65 g frisk spinat
  • 3 ss frisk koriander

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Svinekjøtt er mye brukt i thailandsk matlaging, og det milde, magre svinekjøttet smaker nydelig sammen med kraftige og spennende smakene i det thailandske kjøkkenet. Får du først smaken for dette er del lett å bli hekta!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Marinade:

  • 2 ss rød curry paste
  • 2 ss soyaolje
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker

Peanøttsaus:

  • 2 dl kokosmelk
  • 1 ss rød curry paste
  • 1 ss sukker - gjerne palmesukker
  • 1 ss tamarindsaus eller litt limesaft
  • 2 ss grovt peanøttsmør
  • 1 ss hakkede peanøtter til topping

Salatdressing:

  • 0,5 dl riseddik
  • ca. 1 dl sukker
  • 1 ts salt

Salat:

  • 1 stk. agurk i tynne staver
  • 2 stk. rød chili i lange skiver
  • 2 stk. sjalottløk i tynne skiver
  • 65 g frisk spinat
  • 3 ss frisk koriander

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server med salat og peanøttsausen.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB14 19.03.2025 00:42:11