T-bone steak med cowboysaus

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

T-benstek av storfe har et T-lignende bein med mørt kjøtt på begge sider; en del indrefilet og en del ytrefilet. Server med pommes frites og trendsausen 'Cowboy sauce' for en skikkelig digg biffmiddag! 

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 1 kg t-benstek eller Porterhouse
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss smør
  • 2 båter hvitløk
  • 2 kvister frisk timian
  • 1 ss frisk gressløk til topping

Pommes frites:

  • 4 stk. bakepotet
  • 1 l frityrolje
  • 1 ts flaksalt

Cowboysaus:

  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 båter hvitløk
  • 20 g bladpersille
  • 1 ss finsnittet frisk gressløk
  • 250 g smør
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ts chiliflakes (gochugaru)
  • 2 ss kremfløte
  • 2 ss sitronsaft

Slik gjør du

T-benstek og Porterhouse blir brukt litt om hverandre. Porterhouse blir skåret av som de første skivene på t-bensteken, der indrefileten er størst. På den måten kan vi si at all Porterhouse er t-benstek, men ikke all t-benstek er Porterhouse.

Skjær kjøttet i tynne skiver, og server med en raus mengde pommes frites og cowboysaus. Topp  med litt finhakket gressløk, og server!

bar