T-bone steak med cowboysaus
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
T-benstek av storfe har et T-lignende bein med mørt kjøtt på begge sider; en del indrefilet og en del ytrefilet. Server med pommes frites og trendsausen 'Cowboy sauce' for en skikkelig digg biffmiddag!
Ingredienser
porsjoner
-
ca.
1 kg t-benstek eller Porterhouse -
1 ts salt -
1 ts kvernet pepper -
2 ss nøytral olje -
2 ss smør -
2 båter hvitløk -
2 kvister frisk timian -
1 ss frisk gressløk til topping
Pommes frites:
-
4 stk. bakepotet -
1 l frityrolje -
1 ts flaksalt
Cowboysaus:
-
2 stk. sjalottløk -
2 båter hvitløk -
20 g bladpersille -
1 ss finsnittet frisk gressløk -
250 g smør -
1 ss dijonsennep -
1 ss paprikapulver -
1 ts chiliflakes (gochugaru) -
2 ss kremfløte -
2 ss sitronsaft
Slik gjør du
T-benstek og Porterhouse blir brukt litt om hverandre. Porterhouse blir skåret av som de første skivene på t-bensteken, der indrefileten er størst. På den måten kan vi si at all Porterhouse er t-benstek, men ikke all t-benstek er Porterhouse.
Skjær kjøttet i tynne skiver, og server med en raus mengde pommes frites og cowboysaus. Topp med litt finhakket gressløk, og server!