Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Innbakt svinefilet med sopp og løk

Innbakt svinefilet med sopp og løk

Ingredienser

porsjoner

Soppblanding til fyll:

  • 150 g frisk sjampinjong
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 3 ss hakket bladpersille eller kruspersille
  • 2 dl fersk brødrasp
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 plater butterdeig
  • 1 stk. egg til pensling

Tilbehør:

  • 400 g aspargesbønner
  • 100 g østerssopp eller annen sopp
  • 2 ss smør
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 pk reddik
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Svin ytrefilet bakt inn i butterdeig sammen med nydelig soppfyll. En mør, smakfull og imponerende rett.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

Soppblanding til fyll:

  • 150 g frisk sjampinjong
  • 2 stk. sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 3 ss hakket bladpersille eller kruspersille
  • 2 dl fersk brødrasp
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 plater butterdeig
  • 1 stk. egg til pensling

Tilbehør:

  • 400 g aspargesbønner
  • 100 g østerssopp eller annen sopp
  • 2 ss smør
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 pk reddik

Slik gjør du

  1. Brun kjøttet i en varm stekepanne med smør. Krydre med salt og pepper og sett det til avkjøling.
  2. Finhakk sjampinjong og løk, og stek dette i en varm panne med smør. Rør hele tiden og stek helt til all væske har fordampet og blandingen er ganske tørr, ca. 10 minutter. Tilsett persille og brødsmuler og smak til med salt og pepper.
  3. Legg butterdeigplatene oppå hverandre og kjevle dem ut til dobbel størrelse, eller til de danner en stor nok flate til å rulle og dekke rundt hele fileten.
  4. Legg halvparten av soppmassen langs midten av butterdeigen. Legg kjøttet oppå og legg deretter resten av soppmassen på toppen av kjøttet. Pakk butterdeigen rundt fileten og lim igjen med pisket egg. Legg «pakken» med skjøten ned på bakepapir på en stekeplate.
  5. Pensle hele pakken med sammenvispet egg, Stikk steketermometer inn i midten av den tykkeste delen av kjøttet og stek på 200 ºC i ca. 20 minutter. Skru deretter ned varmen til 180 ºC og stek videre i ca. 15 minutter, eller til steketermometeret viser 65 ºC for medium, 70 °C for medium pluss eller 75 °C for gjennomstekt. Ta kjøttet ut av ovnen og la det hvile i 10-15 minutter før du skjærer det i skiver.
  6. Rens aspargesbønner og forvell dem. Rens sopp, del dem om nødvendig og stek dem i et par minutter i varm stekepanne med smør. Ha aspargesbønner i pannen med stekte aspargesbønner og krydre med salt og pepper.
  7. Høvle reddiker med en ostehøvel eller med en mandolin om du har.

 Server skiver av innbakt svinefilet med stekt sopp, aspargesbønner og høvlede reddiker. Hasselbackpoteter ville også passet perfekt til denne retten.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB11 16.04.2024 15:22:36