Ingredienser

1  porsjoner
  • 3,5 dl melk
  • 450 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 275 g siktet hvetemel
  • 2,5 ts bakepulver
  • 250 g smeltet smør
  • 2 stk. egg
  • 20 g siktet kakaopulver
  • 150 g smeltet mørk kokesjokolade
  • 1 ss revet appelsinskall
  • 2 dråper orange eller gul konditorfarge

Sjokoladesaus:

  • 200 g mørk kokesjokolade
  • 1 dl kremfløte
Del

Sjokolade-appelsin-marmorkake

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Marmorkake er en god, gammel klassiker, som her har blitt litt piffet opp med revet appelsinskall.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner
  • 3,5 dl melk
  • 450 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 275 g siktet hvetemel
  • 2,5 ts bakepulver
  • 250 g smeltet smør
  • 2 stk. egg
  • 20 g siktet kakaopulver
  • 150 g smeltet mørk kokesjokolade
  • 1 ss revet appelsinskall
  • 2 dråper orange eller gul konditorfarge

Sjokoladesaus:

  • 200 g mørk kokesjokolade
  • 1 dl kremfløte

Slik gjør du

  1. Bland melk med sukker og vaniljesukker og visp inn hvetemel, bakepulver, smeltet smør og egg.
  2. Del røren i to og bland inn kakao og mørk sjokolade i den ene halvparten og revet appelsinskall og orange konditorfarge i den andre.
  3. Smør en 2 liters kakeform godt og dryss den med mel. Hell sjokoladerøren i og slipp skjeer av appelsinrøren i. Bruk en kniv til å blande de to rørene slik at den blir en marmoreffekt.
  4. Stek kaken ved 160 ºC i ca 1 time og 15 minutter. Kontroller med en tynn pinne om kaken er ferdig. Avkjøl i formen i 10 minutter, hvelv deretter kaken over på en rist og avkjøl helt.
  5. Smelt sjokolade og fløte sammen i vannbad og visp sammen til en glatt saus.

Kaken kan serveres både med og uten tykk sjokoladesaus.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant