La reinsdyrsteken ligge på kjøkkenbenken en stund, slik at det kan tempereres. Forvarm stekeovnen til 125 °C.
1. Brun steken raskt på alle sider i en varm stekepanne med smør. Krydre med salt og pepper.
2. Legg steken i en langpanne eller ildfast form og stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken. Sett formen midt i stekeovnen til steketermometeret viser 55/60 °C (medium stekt), ca. 1 time. Pakk steken i aluminiumsfolie og la den hvile mens du lager tilbehøret.
3. Øk varmen i stekeovnen til 225 °C.
4. Skrell sellerirot og eple og skjær i terninger 2x2 cm. Kutt løk tilsvarende. Ha selleri, eple, løk, honning, sitronsaft og olje i en bolle og bland godt. Hell alt i en vid ildfast form og krydre med salt og pepper. Bak midt i ovnen i ca. 30 minutter, eller til grønnsakene har fått en fin gyllen farge.
5. Skjær vekk den grøve stilken på grønnkål og riv den i grove biter. Smelt smør i en vid stekepanne og fres grønnkålen til den faller sammen. Ha i fløte og sennep og kok grønnkålen i 3-4 minutter. Smak til med litt salt.
6. Fjern surringen på steken og skjær den i skiver.