Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rabarbrachutney

Rabarbrachutney

Ingredienser

  • 500 g rabarbra
  • 2 stk. rødløk
  • 0,5 dl eddik, 7 %
  • 1 dl vann
  • 1 dl rosiner
  • 4 dl sukker
  • 1 ts malt ingefær
  • 0,5 ts malt nellik
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (7)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Rabarbrachutney er et smakfullt og godt tilbehør til grillmat, som for eksempel grillet kjøtt fra kylling eller kalkun. Prøv da vel!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 500 g rabarbra
  • 2 stk. rødløk
  • 0,5 dl eddik, 7 %
  • 1 dl vann
  • 1 dl rosiner
  • 4 dl sukker
  • 1 ts malt ingefær
  • 0,5 ts malt nellik

Slik gjør du

  1. Skyll rabarbra og skrell eventuelt grove stilker. Skjær den i biter. Skrell løk og skjær den i skiver.
  2. Bland rabarbra, løk, eddik, vann og rosiner i en gryte. Kok opp under lokk i ca. 10 minutter. Rør inn sukker og krydder. Kok chutneyen uten lokk på middels varme til den tykner, ca. 30 minutter.
  3. Hell chutneyen i glass og sett på lokk. Avkjøl.

Rabarbrachutney er smakfullt tilbehør til for eksempel grillet kjøtt fra kylling eller kalkun.

 

1 porsjon gir ca. 3 dl rabarbrachutney.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB15 19.04.2024 02:58:23