Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
REINSDYRFILET MED STEKT SOPP OG SMÅLØK alt. 2

Reinsdyrfilet med stekt sopp og småløk

Ingredienser

porsjoner

Portvinssaus:

  • 3 stk. sjalottløk
  • 1 ts smør
  • 1 ts brunt sukker
  • 2 dl portvin
  • 1 l reinsdyrkraft eller viltkraft
  • 1,5 ss maisenna
  • 1,5 ss vann
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss smør

Tilbehør:

  • 12 stk. sjalottløk
  • 400 g frisk sjampinjong
  • 2 ss smør til steking
  • 200 g aspargesbønner
  • 4 stk. persillerot
  • 1 ss smør til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Med reinsdyrfilet på menyen sikrer du selskapet ditt festmat som smaker fantastisk. Av alle kjøttslag man får tak i er nok reinsdyrkjøtt det med aller mest smak, og i tillegg er det garantert mørt!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Portvinssaus:

  • 3 stk. sjalottløk
  • 1 ts smør
  • 1 ts brunt sukker
  • 2 dl portvin
  • 1 l reinsdyrkraft eller viltkraft
  • 1,5 ss maisenna
  • 1,5 ss vann
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 ss smør

Tilbehør:

  • 12 stk. sjalottløk
  • 400 g frisk sjampinjong
  • 2 ss smør til steking
  • 200 g aspargesbønner
  • 4 stk. persillerot
  • 1 ss smør til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Reinsdyrfilet med portvinssaus 2
Vær oppmerksom på væskemengden dersom du kjøper ferdig viltkraft eller fond. Noen typer kraft du får kjøpt i butikken er betydelig redusert, slik at ytterligere innkoking vil da være unødvendig.
Reinsdyrfilet med portvinssaus 3a
Reinsdyrfilet med portvinssaus 3b

Reinsdyrfilet med portvinssaus 4

Skjær fileten i fine skiver og anrett med grønnsaker og portvinssaus. Kokte mandelpoteter er ypperlig tilbehør til denne retten.

Kjernetemperatur reinsdyrfilet: Lite stekt: 53-55 °C, Medium: 60 °C, Medium pluss: 65-70 °C, Gjennomstekt: 75 °C.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB15 18.07.2024 12:44:04