Potetbåt med syltesalat

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

All tapas er ikke spansk. Lag kreativ norsk juletapas – eksotisk julemat som få har sett før. Spreke smaker og friske kombinasjoner vil pirre og overraske smaksløkene. Her er det også lov å prøve seg frem med nye sammensetninger. Titt i kjøleskapet og sett i gang!

Ingredienser

  • 2 stk tykke skiver sylte i strimler
  • 1 stk grønt eple i små terninger
  • 1 stk liten hakket rødløk
  • 3 ss sylteagurk, hakket
  • 6 stk kokte mandelpotet delt i to

Saus:

  • 1 dl majones
  • 12 dl lettrømme
  • 1 ss karri
  • 1 ss sukker
  • 12 ts nykvernet pepper
  • 1 ss sitronsaft eller lake av sylteagurk

Slik gjør du

  1. Bruk en teskje og hul ut en liten grop i poteten. Innmaten has i fyllet.
  2. Bland først alle ingrediensene til sausen, og vend forsiktig inn de andre ingrediensene. La gjerne salaten trekke noen timer før den anrettes.
  3. Legg en god spiseskje salat på hver potetbåt og server.

 

 

Du kan gjerne bruke andre typer poteter, eller rester fra dagen før. Rull, kjøtt fra syltelabber eller ribbe kan brukes i stedet for sylte.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.