Potet med pancetta

Vanskelighetsgrad
Enkel

Små, lune poteter toppet med syrlig rømme og sprø pancetta. Server som en smårett til juletapasen, eller som forrett når du har gjester. Topp med urtedressing for ekstra smak - en skikkelig digg munnfull!

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 500 g småpoteter
  • 80 g italiensk bacon (pancetta)
  • 1,5 dl seterrømme

Urtedressing:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ts hvitvinseddik , evt. sitronsaft
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 1 ss finhakket frisk gressløk
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

Topp med litt kvernet pepper, og dryss over litt olje fra urtedressingen før servering.

På utkikk etter flere fristende tapasretter? Sjekk ut vår temaside for tapas, for masse inspirasjon til julebordet eller andre festligeter. 

bar