Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pærekake

Pærekake

Ingredienser

10  porsjoner

Syltede pærer:

  • 0,5 l vann
  • 1 stk. vaniljestang splittet i to
  • 3 dl sukker
  • 1 dl tørr hvitvin /cider
  • saft og skall av 0,5 stk. sitron
  • 2 stk. stjerneanis
  • 1 stk. hel kanel
  • 4 stk. pære

  • 100 g smør
  • 2 dl sukker
  • 2 stk. egg
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 100 g kransekakemasse
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En frisk, fruktig, sprø og knasende kake, toppet med syltede pærer.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

10  porsjoner

Syltede pærer:

  • 0,5 l vann
  • 1 stk. vaniljestang splittet i to
  • 3 dl sukker
  • 1 dl tørr hvitvin /cider
  • saft og skall av 0,5 stk. sitron
  • 2 stk. stjerneanis
  • 1 stk. hel kanel
  • 4 stk. pære

  • 100 g smør
  • 2 dl sukker
  • 2 stk. egg
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 100 g kransekakemasse

Slik gjør du

1. Kok opp vann, vaniljestang, sukker, hvitvin, sitron, stjerneanis og kanelstang til lake.

2. Skrell pærene, legg dem i en bolle med kaldt vann tilsatt litt sitron slik at pærene ikke blir brune før de kokes. Ha pærene over i kjelen med lake og la dem trekke under lokk i 6 minutter.

3. Sett kjelen til side og la pærene ligge i laken til de blir kalde. Legg en tallerken eller plastfilm over pærene slik at de ligger under laken. Ha de avkjølte pærene over i et norgesglass og hell laken over slik at pærene er dekket.

4. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg. Sikt inn hvetemel og bakepulver. Hell røren i en smurt 22 cm springform.

5. Strø over revet kransekakemasse. Del pærene i to, ta ut kjernen og trykk dem ned i kakedeigen. Stek kaken midt i ovnen på 175 °C i ca. 35 minutter.

Server gjerne med is eller pisket krem.

Pærene gir best smak om de får ligge i laken over natten. Har du ikke tid kan pærene brukes etter de er avkjølt. Man kan også bruke hermetiske pærer.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 19.04.2024 12:04:23