Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Blinis med røkelaks og urterømme med agurk

Blinis med røkelaks og urterømme med agurk

Ingredienser

porsjoner

Blinis:

  • 0,5 pk gjær
  • 4 dl lunken melk
  • 200 g hvetemel
  • 50 g fin sammalt hvete
  • 4 stk. eggeplomme
  • 2 ss smeltet smør
  • 3 ss seterrømme
  • 0,5 ts salt
  • 4 stk. eggehvite
  • 2 ss smør til steking

Urterømme med agurk:

  • 0,5 stk. agurk
  • 1 ss hakket frisk dill , evt. timian eller oregano
  • 1 beger lettrømme (3 dl)

  • 6 skiver røkelaks
  • 1 stk. finhakket rødløk til pynt
  • 3 stilker frisk dill
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Blinis servert med røkelaks og urterømme er en enkel og elegant forrett som dessuten smaker utrolig godt.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Blinis:

  • 0,5 pk gjær
  • 4 dl lunken melk
  • 200 g hvetemel
  • 50 g fin sammalt hvete
  • 4 stk. eggeplomme
  • 2 ss smeltet smør
  • 3 ss seterrømme
  • 0,5 ts salt
  • 4 stk. eggehvite
  • 2 ss smør til steking

Urterømme med agurk:

  • 0,5 stk. agurk
  • 1 ss hakket frisk dill , evt. timian eller oregano
  • 1 beger lettrømme (3 dl)

  • 6 skiver røkelaks
  • 1 stk. finhakket rødløk til pynt
  • 3 stilker frisk dill

Slik gjør du

  1. Rør gjær ut i lunken melk (eller bland tørrgjær i melet) og tilsett hvetemel og sammalt hvete. Rør til alt er godt blandet. Dekk til bollen og la den stå kaldt natten over.
  2. Romtemperer røren og tilsett eggeplommer, smør, rømme og salt. Rør godt.
  3. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i røren.
  4. Sett røren med spiseskje til passe store blinis i middels varm stekepanne. Snu blinisene når røren har stivnet på overflaten og stek dem ferdig. Løft dem over på en rist og dekk med et rent kjøkkenhåndkle.
  5. Skrell vekk det meste av skallet på agurken og riv den grovt. Ha den revne agurken i et dørslag og dryss over litt salt. la den stå og renne av seg i ca 30 minutter og klem deretter ut så mye vann som mulig. Bruk gjerne litt kjøkkenpapir for å trekke ut ekstra fuktighet. 
  6. Bland revet agurk, rømme og finhakkede urter. Smak til med litt salt og kvernet pepper.

Anrett blinise på tallerkner med litt urterømme og en skive røkelaks. Dryss litt finhakket rødløk rundt blinisene til slutt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 18.04.2024 23:29:31