Napoleondessert

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
20–40 min

Her er butterdeig stekt i krumkakejern. Kremen er smakt til med pernod. Får du ikke tak i ferske fiken, kan de erstattes med friske bær.

Ingredienser

8
Porsjoner
  • 4 plate butterdeig

Eggekrem:

  • 1 stk vaniljestang
  • 2 dl melk
  • 3 stk eggeplomme
  • 3 ss sukker
  • 1 g maisstivelse (maizena)

  • 2 dl kremfløte
  • 1 ss portvin eller pernod

  • 8 stk frisk fiken
  • 8 stk valnøttkjerner , hakket

melisdryss

Slik gjør du

  1. Tin butterdeigplater og kjevle dem ut til dobbel størrelse. Bruk et glass og stikk ut runde kaker. (Dette kan gjøres dagen i forveien og settes kaldt med plast over).
  2. Stek kakene sprø i krumkakejern (samme dag som de skal serveres).
  3. Del vaniljestangen på langs, skrap ut frøene og ha dem i en kjele sammen med melk, eggeplommer, sukker og maizena. Varm forsiktig opp under omrøring til sausen tykner og du ser den første boblen. Avkjøl i kaldt vann.
  4. Pisk fløten til krem, bland med eggekremen og smak til med portvin eller pernod.
  5. Bygg et tårn med kaker, skiver av fiken, eggekrem og hakkede valnøtter.

 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.