Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Nemesis

Nemesis

Ingredienser

12  porsjoner
  • 5 stk. egg
  • 200 g sukker
  • 1,25 dl vann
  • 350 g mørk sjokolade, 70% kakao i biter
  • 225 g usaltet smør i terninger

Til kakeformen:

  • 1 ss smør
  • 2 ss sukker

Til pynt:

  • 2 ss melis
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Nemesis er et uttrykk som beskriver ens verste fiende. Hvordan navnet har blitt gitt til en fløyelsmyk og guddommelig god sjokoladekake er uvisst. Men man skal elske sine fiender  – iallefall i små porsjoner. Kaken er uten hvetemel, og bakes i vannbad i ovnen.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

12  porsjoner
  • 5 stk. egg
  • 200 g sukker
  • 1,25 dl vann
  • 350 g mørk sjokolade, 70% kakao i biter
  • 225 g usaltet smør i terninger

Til kakeformen:

  • 1 ss smør
  • 2 ss sukker

Til pynt:

  • 2 ss melis

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovnen til 160 ºC. Bruk over- og undervarme.

2. Pisk egg og halvparten av mengden sukker til en luftig og stiv eggedosis, 6-8 minutter.

 

Bruk romtempererte egg, de har en bedre piskeevne og gir en mer luftig eggedosis. Når er eggedosisen stiv nok? Skriv «Ole» med vispen, klarer du se hele navnet før eggedosisen flyter ut er den ferdig.

 

3. Ha resten av sukkeret i en liten kjele sammen med vann og kok til alt sukkeret har løst seg opp. Smelt sjokolade og smør i sukkerlaken, og vend blandingen forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott.

4. Kle bunnen av en springform (20 cm i diamater) med bakepapir og smør formen med smør. Strø litt sukker i formen og vend den rundt slik at hele formen dekkes med sukker. Kle formen med aluminiumsfolie utvendig, slik at den blir helt tett.

5. Hell kakerøren i formen, og plasser den i en langpanne. Sett langpannen i ovnen, og fyll den med kokende vann så høyt opp på formen som mulig uten at det renner over.

6. Stek kaken i ca. 1 time. Den skal være fast langs kantene, men fortsatt litt “dissete” i midten.

7. Ta kaken ut av ovnen, og avkjøl den på rist. La kaken stå i formen til den er helt kald, minst 2 timer, gjerne over natten. Løsne den fra kanten med en liten spiss kniv.

Dryss kaken med melis før servering, og server gjerne crème fraîche, friske bær og en god kopp kaffe til. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Til deg som elsker sjokoladekake

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 19.04.2024 00:09:22