Madeirasaus

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Madeirasaus passer godt til retter av kylling og kalkun.

Ingredienser

  • 12 stk løk
  • 12 ss tomatpuré
  • 112 ss hvetemel
  • 312 dl kyllingkraft , evt. hønsebuljong
  • 2 dl madeira
  • 2 ss soyasaus

salt

  • 14 ts pepper
  • ca. 2 ss smør

Slik gjør du

1. Finhakk løk og fres den i smør i en kjele til den er blank.

2. Tilsett tomatpuré og dryss over hvetemel. Rør godt sammen. Spe med kraft og madeira. Visp godt og kok opp.

3. Tilsett soyasaus og smak til med salt og pepper. La sausen trekke i ca. 10 minutter før den siles.

4. Visp inn 1-2 ss smør rett før servering, for å få sausen blank.

Sausen passer godt til både kylling og kalkun.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.