Kyllinglår i vinsaus

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Kyllinglår naturell er en super råvare med mye smak. Det er det også i den nydelige sausen vi så gjerne anbefaler. Dette kan du servere til gjester.

Ingredienser

  • 6 stk kyllinglår naturell
  • 2 ss olje
  • 1 stk laurbærblad
  • 3 båt hakket hvitløk
  • 212 dl hvitvin
  • 1 l hønsebuljong (utblandet)
  • 2 ts tørket oregano
  • 2 ts tørket timian
  • revet skall av 1 stk sitron
  • 2 stk gulrot

  • 4 stk eggeplomme
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss sherry
  • 1 boks hermetiske artiskokker
  • ca. 150 g grønn frisk asparges
  • 250 g frosne erter
  • 1 stk purre

Rösti:

  • 6 stk potet
  • 1 stk løk
  • 1 stk gulrot
  • 12 stk sellerirot
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss smør

Slik gjør du

  1. Brun kyllinglårene i olje.
  2. Ha laurbærblad, hvitløk, vin, kraft, krydder og sitronskall i en gryte. Kok opp, legg i kyllinglårene og la det trekke på svak varme i ca. 30 minutter. Tilsett gulrot og la det trekke med de siste 10 minuttene. Ta ut kyllinglårene og gulrøttene og sett til side.
  3. Kok kraften inn til omtrent det halve. Avkjøl litt og ha i eggeplommene under omrøring. Tilsett sitronsaft og sherry, og varm opp under stadig omrøring. . 
  4. Legg kyllinglårene tilbake i gryten sammen med grønnsaker, og la det trekke til grønnsakene er møre.

Server gryten med deilige røstipoteter eller stekte poteter. Kokt ris smaker også godt

Røsti:

  1. Skrell og riv poteter og grønnsaker grovt. Legg de revne potetene i vann ca. 25 minutter. Det binder røstien bedre sammen. Klem vannet godt ut med et kjøkkenpapir. Bland i salt og pepper.
  2. Stek røstien i porsjonsstørrelser i olje i en stekepanne ca. 5 minutter på hver side.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.