Kyllinggryte med ananas

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Denne kyllinggryten er enkel å lage, og passer godt som en lettvint servering når du har gjester. Da er det bare å doble opp oppskriften til riktig antall gjester.

Ingredienser

  • kjøtt av 1 stk kokt kylling (ca. 1000 g)
  • 8 stk stjerneløk (delikatesseløk) , evt. sjalottløk
  • 2 dl kyllingkraft
  • 2 dl tørr hvitvin
  • 1 dl kremfløte
  • 1 boks hermetisk ananas i biter, liten boks
  • 112 dl rosiner
  • 150 g aspargesbønner
  • 1 ss maisstivelse (maizena)

salt og nykvernet pepper

Slik gjør du

Slik gjør du: 

  1. Skjær kjøttet i store biter.
  2. Stek løk i en gryte. Hell på kraft, vin, fløte og ananassaft.
  3. Ha ananasbiter og rosiner i gryten sammen med kyllingkjøtt og lettkokte aspargesbønner, som er delt i to. Jevn sausen med maisenna, kok opp og smak til med krydder.

Poteter eller ris smaker godt ved siden av.

Du kan også bruke kjøtt fra grillet kylling.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.