Kyllinggryte med ananas

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Denne kyllinggryten er enkel å lage, og passer godt som en lettvint servering når du har gjester. Da er det bare å doble opp oppskriften til riktig antall gjester.

Ingredienser

  • kjøtt av 1 stk kokt kylling (ca. 1000 g)
  • 8 stk stjerneløk (delikatesseløk) , evt. sjalottløk
  • 2 dl kyllingkraft
  • 2 dl tørr hvitvin
  • 1 dl kremfløte
  • 1 boks hermetisk ananas i biter, liten boks
  • 112 dl rosiner
  • 150 g aspargesbønner
  • 1 ss maisstivelse (maizena)

salt og nykvernet pepper

Slik gjør du

Slik gjør du: 

  1. Skjær kjøttet i store biter.
  2. Stek løk i en gryte. Hell på kraft, vin, fløte og ananassaft.
  3. Ha ananasbiter og rosiner i gryten sammen med kyllingkjøtt og lettkokte aspargesbønner, som er delt i to. Jevn sausen med maisenna, kok opp og smak til med krydder.

Poteter eller ris smaker godt ved siden av.

Du kan også bruke kjøtt fra grillet kylling.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.