Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rundstykker med appelsin og svisker

Rundstykker med appelsin

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 30 brød.

  • 750 g hvetemel
  • 300 g fullkornhvetemel
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 180 g svisker
  • 2 stk. appelsin
  • 0,5 pk gjær
  • 7 dl lunkent vann
  • 100 g romtemperert smør
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Mange velger å ha litt brød ved siden av middagsmaten. Disse kuvertbrødene smaker kjempegodt og passer kanskje aller best som tilbehør til julemat. Eller hva med å ha litt godt julepålegg på dem?  

Mange velger å ha litt brød ved siden av middagsmaten. Disse kuvertbrødene smaker kjempegodt og passer kanskje aller best som tilbehør til julemat. Eller hva med å ha litt godt julepålegg på dem?  

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 30 brød.

  • 750 g hvetemel
  • 300 g fullkornhvetemel
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 180 g svisker
  • 2 stk. appelsin
  • 0,5 pk gjær
  • 7 dl lunkent vann
  • 100 g romtemperert smør

Slik gjør du

  1. Grovhakk svisker. Riv skallet på appelsinene med et rivjern. Bruk kun det oransje av skallet. Det hvite smaker bittert.
  2. Smuldre gjæren i en bakebolle og ha i mel, sukker, salt, grovhakkede svisker, appelsinskall. Tilsett vann og elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin med eltekrok. Elt til deigen er smidig, og slipper kanten av bakebollen (tar ca 15 minutter).

    Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.

  3. Tilsett romtemperert smør, og elt deigen videre på rolig fart til alt er godt blandet og du har fått en fin, jevn og smidig deig.
  4. Dekk bakebollen, og la den stå til heving på et lunt sted i ca. en time.
  5. Ha deigen på et melet bakebord og del den i 30 emner. Trill emnene runde og sett dem på stekeplater med bakepapir.
  6. Pensle kuvertbrødene med vann og stek dem midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter, eller til de har fått en fin gyllen farge.
    Hvis du har flere brett med kuvertbrød som skal stekes kan det lønne seg å steke dem med varmluftsfunksjon for å få jevn steking på dem alle. Stek ved 200 °C og stek til kuvertbrødene har fått en fin gyllen farge.
      
    Utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB14 16.04.2024 22:11:28