Krydderskanker med grønnsaker

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Møre, saftige lammeskanker er en delikatesse. Her har vi krydret lammeskankene med varme krydder som spisskummen, koriander, chili og gurkemeie. Servert med bakte grønnsaker er dette perfekt mat for gode venner.

Ingredienser

  • 4 stk lammeskank
  • 2 ts spisskummenfrø (eller 1 ts malt)
  • 2 ts korianderfrø (eller 1 ts malt)
  • ½ ts chilipulver
  • ½ ts gurkemeie
  • ½ ts kvernet pepper
  • 1 ts salt
  • 2 ss sukker
  • 2 stk rød paprika
  • 1 stk gul paprika
  • 1 stk grønn paprika
  • 2 stk rødløk
  • 6 båter hvitløk
  • 4 ss olivenolje
  • 1 stk rød chili

Potetmos:

  • 10 stk potet
  • 3 dl melk
  • 2 ss smør
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • ¼ ts revet muskatnøtt

Slik gjør du

  1. Stell lammeskankene ved å sage av den øverste delen av beinet. Skjær også av litt av kjøttet på beinet, slik at beinet kommer godt fram.
  2. Knus hele spisskummen- og korianderfrø i morter og bland med  chilipulver, gurkemeie, pepper, salt og sukker (du kan også bruke en ferdig asiatisk eller arabisk krydderblanding).
  3. Varm en stekepanne med litt olje og brun lammeskankene godt på alle kanter. Gni  dem godt inn med krydderblandingen.
  4. Del rød, gul og grønn paprika i grove biter og rødløk i båter. Finhakk hvitløk og chili. Ha alt i en ildfast form, drypp over olivenolje og bland godt. Krydre med litt salt og pepper og plasser lammeskankene i formen. Stek videre i ovnen på 180°C i 1 1/2 - 2 timer til kjøttet løsner fra bena.
  5. Skrell poteter, del dem i grove biter og kok dem møre. Mos potetene og rør inn varm melk og smør. Smak til med salt, pepper og muskat. 
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.