Krydderskanker med grønnsaker

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Lammeskanker er en delikatesse. Har du ikke smakt det før bør du prøve denne oppskriften. Her har vi valgt å krydre lammeskankene med eksotiske krydder som spisskummen, korianderfrø, chilipulver og gurkemeie.

Ingredienser

  • 4 stk lammeskank
  • 2 ss sukker
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts salt
  • 12 ts chilipulver
  • 12 ts gurkemeie
  • 2 ss olivenolje
  • 2 stk rød paprika
  • 1 stk gul paprika
  • 1 stk grønn paprika
  • 1 pose stjerneløk (delikatesseløk)

Potetmos:

  • 10 stk potet
  • 3 dl melk
  • 2 ss smør
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 14 ts revet muskatnøtt
  • 1 stk egg

Slik gjør du

  1. Knus hele frø i morter og bland med resten av krydrene (du kan også bruke en ferdig asiatisk eller arabisk blanding). Gni kjøttet inn med olivenolje og krydder.
  2. Rens grønnsakene, og skjær paprika i strimler. Brun kjøttet og grønnsakene rundt det hele i stekepanne. Legg over i ildfast form med lokk og stek videre i ovnen på 180°C i 1 1/2 - 2 timer til kjøttet løsner fra bena.
  3. Skrell potetene, del dem i grove biter og kok dem møre. Mos potetene og rør inn varm melk og smør. Rør godt. Smak til med salt, pepper og muskat. Rør inn egget til slutt.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.